top of page

Во М3ДС ќе се врши 3Д принтинг во 5 бои

 

Пристигна новиот 3Д принтер во М3ДС Академијата за 3Д и гејм дизајн. Станува збор за моделот PRUSA i3 mk3 3Д принтерот кој не само што ќе ја олесни работата на часовите во нашата академија, туку и ќе ни биде од голема полза за нашите следни подвизи.

 

Prusa i3 mk3 3Д принтерот е добитник на наградата ,,Најдобар 3Д принтер” велат од  All3DP.com и MAKE: Magazine, а истиот ја доби и наградата “Editor’s Choice” како 3Д принтер со најдобар ранг на Digital Fabrication Guide.

Во MK3 моделот се состои rebuilt extruder, многубројни сензори, како и многу останати smart опции. Дополнително, се среќава магнетен MK52 heatbed со заменлив PEI челичен лим. Десетици различни измени и надградби ја подобруваат сигурноста и леснотијата на користење.


Функционалноста на MK3 може дополнително да се подобри и со уникатната Multi-Material Upgrade 2.0 addon за печатење со до 5 материјали истовремено.

Comments


bottom of page