top of page

Дониран 3Д принтер во СОТУ ,,Ѓорѓи Наумов” – Битола


 

Вчера учениците од средното техничко општинско училиште ,,Ѓорѓи Наумов” од Битола добија нов 3Д принтер, дониран од МЗДС Академијата за 3Д и гејм дизајн, како поттик за нивна успешна понатамошна работа и мотив за уште подобра заедничка соработка. 

Со ова сакаме да го подигнеме нивото на нивната едукација и знаење во областа на ИТ технологиите, како и да го подобриме развојот на 3Д дизајнот и анимацијата, како и потребните алатки за креирање на видео игра.

Воедно најавуваме дека ќе се одржат едукативни 3Д работилници за средношколците од Република Македонија, кои се планирани да започнат во месец Април, токму во ова училиште за љубопитните ученици – ентузијасти. Тие ќе бидат едуцирани за работа во програмата Maya, наменета за 3Д моделирање. Работилниците ќе ги реализираат инструкторите од М3ДС Академијата која е специјализирана за 3Д, а истата е меѓународно лиценцирана.   Со ваквиот гест ни е мило што можеме да овозможиме уште многу понатамошни соработки, како и да допринесеме во подобрување на образованието на учениците и да им пружиме дополнителен мотив и поттик за нивен личен напредок.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page