top of page

Еден од главните виновници за визуелните ефекти во Game of Thrones, доаѓа во СкопјеDaenerys Targaryen важи за mother of dragons во светски популарната серија ,,Game of Thrones”, но вистинските виновници за креацијата на серијата се токму PIXOMONDO, компанија за визуелни ефекти со седиште во Германија.


Од сезоната 2, компанијата е одговорна за изгледот на Drogon, Rhaegal и Viserion. Од втората до осмата и последната сезона на ,,Game of Thrones”, Адам Фигиески нè носи низ патувањето на креација на змејовите да изгледаат вистински, дури и премногу реални.


Воедно, се воочува и создавањето и еволуцијата при различните креации на замоци, бродови, на создавање и еволуција на замоци, бродови, визуелни ефекти како додатоци при борбите, поставување,продолжување и многу повеќе.


Адам ќе биде дел од говорниците на најавената M3Conference во Скопје, а early-bird карти можете да купите на следниот линк.


Адам Фигиески му се придружува на тимот на Pixomondo како matte painter, во 2007 година и почнал да работи на нивниот прв игран филм “The Red Baron”, кој ја разбудил неговата страст кон дигиталните средини. Оттогаш, Адам допринесува за најразлични проекти, вклучувајќи ги и Game of Thrones, 2012, Oblivion, Red Tails и наградуваниот филм „Hugo“.


За својата работа на втората сезона на ,,Играта на тронови” на HBO, тој беше награден со награда „Primetime Emmy Award“ за извонредни визуелни ефекти, што подоцна му ја донеле и VES Award наградата. Поради неговите силни визуелни идеи и извонреден сет на вештини, тој брзо стана дел од клучниот тим како Environment Supervisot (надзорник за визуелна околина) и во моментов работи како VFX Supervisor (надзорник за визуелни ефекти) во гранката на компанијата во Штутгарт, Германија.


Како супервизор, тој е познат по својата техничка експертиза, неговото убаво чувство за бои и составот на сликата, како и за неговата визуелна инспирација.


Покрај неговите претходни наведени проекти, во неговото портфолио се вклучуваат и филмовите: Live by Night, Wolf Wolf, Totem, Fast Five, Furious Seven, Ninja Assassin, Fear the Walking Dead, The Physician, Bridge of Spiesberg of Steven Spielberg, Star Trek: Discovery, Watchmen, The Wandering Earth и Skyелезно небо 2.


Освен својата професионална кариера, тој е ментор и во Филмската акдемија Лудвигсбург, како и во меѓународниот училиште за филмови во Келн.


Тој неодамна ја заврши работата на Мидовејот на филмовите/сериите ,,Roland Emmerich’s Midway” и ..Mandalorian".Ве очекуваме на M3Conference! Early-bird карти по промотивна цена можете да купите на:Recent Posts

See All

Comments


bottom of page