top of page

Илустрација со Тхе Мичо - Михајло Димитриевски, на онлајн M3ConferenceМихајло Димитриевски-Тхе Мичо е еден од најпознатите илустратори и стрип-цртачи во Македонија и е страстен колекционер на игри, играчки, стрипови и низа други работи.

 

Вклучете се на стримот на М3ДС Академијата, четврток (30 Април 2020) во 21:00 часот на следниот линк www.twitch.tv/m3ds_academy

 

Тој ја започнал својата кариера како илустратор за стрипови, но животниот пат го натерал да смени многу различни дисциплини. Со текот на времето станува водечки илустратор во многу стрипови, илустрации, концептни уметности, раскажување приказни, настава, анимација итн. Покрај тоа, тој е арт режисер на неколку проекти во Македонија, меѓу кои и првиот македонски игран филм со анимација „John Vardar VS Galaxy", а истовремено сè уште создава стрипови и сценарија.


Неговото име стои зад илустрациите на ликовите од популарната серија „Game of Thrones“, а на домашната јавност ѝ познат по илустрациите на омилениот детски лик Петко, како и илустратор на познатите ликови од „Во светот на Биби“.


Следете го говорот од светски конференции и слободно прашувајте прашања кон гостинот, на четот на TWITCH.

#СедетеДома и следете ја едукативната #M3Conference со светските врвни експерти онлајн!

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page