top of page

M3DS Academy новиот центар на креативната култура во Источна Европа!


1. Иднината на креативната индустрија.

2. Како М3ДС Академија ќе се позиционира со EpicGames на пазарот.

3. Зошто? М3ДС Академија е избрана да биде центарот во Источна Европа. 4. Финале Game Design How To? (2022).

 

💡Точка 1 - Креативната индустрија

Како и секоја година расте интересот за креирање игри и филмови, не само поради самиот раст на индустријата во 2021 гејминг индустријата имаше вредност од 198.40$ billion, очекувањата за 2027 би била 339.95$ billion. Дигиталната и визуелната индустрија во моментов се во транзиција да се спојат а тоа ќе доведе, да станат број еден на глобалниот маркет. Можеби за некој веќе звучи досадно или пак ќе дознаете, мета универзумот (Metaverse) ќе биде неизбежна иднина на креативната индустрија. Но! зошто е битно веднаш да започнете со инвестирате во вашата едукација? Доколку имате интерес за креирање игри, играње игри па дури и гледање филмови, СЕ од дигиталната и визуелната индустрија ќе биде вклучено. Масовно се инвестира финансии во Мета компании како Google, Epic Games, Meta(Facebook), Nvidia, Roblox, SNap (AR), Adobe и Microsoft. Microsoft во January 18th, 2022 ја откупи компанијата Activision Blizzard која ги изработи World of Warcraft, Overwatch, Diablo, StarCraft, Call of Duty итн. да.... сите ГИГАНТИ во моментов се борат да си ги зазаемат позициите на пазарот. Но! едно нешто е сигурно EpicGames го развива својот производ во сите креативни индурсти и сите креатори на Игри, Филмови, Архитектура, Модата, визулизација на продукт, видео едитирање, роботика итн. се насочуваат кон Unreal Engine.

 

💡 Точка 2 - M3DS Academy & EpicGames

М3ДС Академија ќе ја следи иднината и во моментов склучува договор со EpicGames за развивање на креативната индустрија во источна европа. Тоа значи нашата Република С.Македонија ќе биде центарот на креативната култура во Источна европа. Во септември / 2022 започнуваме со масовната дигитализација врз писменоста на овие простори, ќе се залагаме за целовкупната креативна индустрија во источна европа, за да ја донесеме на повисоко ниво. Како домаќини ги отвараме вратите на сите креативци, професори, студенти да се вклучат во кампањата и да го зграпчат моментот. Наскоро сите деталите ќе бидат објавени на нашата веб-страна. Во меѓувреме следете нè на Facebook, Instagram, TikTok, Twitch, Youtube.

 

💡 Точка 3 - Зошто M3DS Academy?


Award for best school
M3DS Academy for Digital Arts

М3ДС Академијата за дигитални уметности е прогласена за еден од најдобрите едукативни центри во светот!, во областа на креативните индустрии од страна на организацијата The Rookies.


The Rookies ги рангираат училиштата за креативни и забавни медиуми уште од 2009 година со едноставна цел да им помогнат на амбициозните креативци да најдат доверливи училишта што ќе им помогнат да остварат успешна кариера во креативни полиња како игрите, визуелните ефекти, анимација, 3Д ликови и сл.


Со оваа едноставна цел, Rookies World School Rankings® , поддржана од страна на Adobe, Intel, Epic Games, Autodesk, DELL, Unity, Nvidia итн., стана доверлива ипочитувана организација од страна на индустријата, кредибилна за прикажување на најдобрите образовни центри достапни за студентите денес.


Оценувањето на студентите го извршуваат сите светски студија што изработуваат филмови и игри како Disney, Sony, EpicGames, Unity, Pixar, WetaDigital, Framestore итн. ова е нешто што е само по себе потврда дека станува збор за реалнооценување на студентите.


Признанието кое The Rookies го даде на M3DS Академијата меѓу другото се заснована и со опременоста на Академијата која му овозможува на секој студент да учи работејќи со најновата и најиновативната технологија.

најдобро школо, најквалитетно школо,
Признание за едно од најдобрите школи во светот

Покрај признанието исто така нашите студенти моментално се во номинација за најдобрите студенти во креативната индустрија на планетата, со задоволство го искажуваме успехот бидејќи успехот на студентите се нашето портфолио.


ВРЕМЕ е да ја разбудиме вашата креативна страна!💡 Точка 4 - Финале Game Design How To? (2022)

Од самото основање во 2016 година нeмаме кочница за напредок, Game Design How To? е еден од најпосетуваните настани On-site или Online во нашата држава и тоа кажува нешто. Милоние што сите вие сте желни да научите нешто ново, бевте 4 часа полни со креативни и луди идеи + финален производ. За 7 издание на настанот добивме 807 апликации! 🤜 поради вас ние ќе бидеме домаќини на визуелната индустрија во Источна европа. ( Точка 2 ). 💻 Во целовкупните 20 дена од настанот, нашиот сервер беше под најголем стрес со пополнети 21терабајт (Future-metaversedata). Финалето ќе се презакаже за во Четврток (07/07/2022) со почеток во 19:00 часот на нашиот Twitch канал. премногу едитирање...

💡 Што добивте со вашето учество?

- Секој се здоби со 4 часовна основна обука во Unreal Engine.

- Ваша единствена цел беше да се забавувата со моќните алатки, да запознаете и да увидите дали ќе инвестирате во себеси .

- Најдобрите 3ца индивидуалци добиваат стипендија за студирање на Академската година, во вредност од

🥇Прво место: стипендија од 3,690 евра.

🥈Второ место: стипендија од 2,890 евра.

🥉Трето место: стипендија од 2,000 евра.

- Сертификат за учество од М3ДС Аакадемија. (M3DS Rookie) - Подарок M3DS маичка 🎽 - Попуст за упис во М3ДС Академијата.

3.690 евра (550 часа едукација) Студентите што ја завршиле академската година со 95% во моментов сите се вработени и сите самостојно си ја исплатиле АКАДЕМСКАТА ГОДИНА.

Инвестирајте во вашата едукација Пријавете се и бидете дел од креативната авантура!За повеќе информации Ве молиме обратете ни се на info@m3dsacademy.com или телефонски на 075 445 680 или 077 820 335. www.m3dsacademy.com

Следете нè на Facebook, Instagram, TikTok, Twitch, Youtube.


Comments


bottom of page