М3ДС дел од Работилницата: Креативност и технологија

Изминатиот викенд на 07 Декември 2019, се одржа Работилница за 3Д печатење, роботика и изработка на 3Д форми во новата flagship Телеком продавница, на плоштадот Македонија.

На работилниците се дружевме и се забавуваме со многу дечиња, кои изработуваа 3Д форми со 3Д пенкала. Меѓусебниот спој од технологијата и креативноста пружија уникатно искуство и радост кај најмалечките, кои самите успеваа рачно да изработат 3Д очила, 3Д пеперутки, 3Д велосипед, како и привезоци и форми по желба. Со тоа пруживме интересна можност за збогатување на знаењето во областа на ИТ технологиите.

Исто така во живо се печатеа покомплексни форми и привезоци на два 3Д принтери, а сите се восхитуваа и на веќе направените изработки од нашите студенти, кои беа изложени на работилницата. На најмилите им ги подаривме нивните изработки, како и дополнителни Магента и М3ДС привезоци, кои беа 3Д испечатени.

Ни беше особена чест што преку учеството на ваквата работилница претставуваме причина за радост на многу детски лица.


M3DS Academy

FOR 3D AND GAME DESIGN

Address  Ljubljanska 5, Skopje 1000

Tel: +38977820335

Email: m3dsanimation@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • 16-512
  • White YouTube Icon
GET IN TOUCH

Copyright M3DS Academy 2018 | All Rights Reserved