top of page

М3ДС со 3Д работилница на овогодинешното издание на Скопје Креатива

Како дел од модулот Редефинирај ја својата реалност, на овогодинешното издание на Скопје Креатива, М3ДС зема учество со соодветна работилница во склоп на предвидената тематика –  спојување на креативноста со технологијата, интернет-технологијата и активизмот. 

 

На 2-ри Јуни 2019, во големата сала на Кино Култура зазема место работилницата за 3Д моделирање и 3Д печатење, која имаше за цел подигнување на нивото на едукацијата кај младите, како и збогатување на нивното знаење во областа на ИТ технологиите. Воедно се поттикна љубопитноста кај младите за 3Д моделирањето, анимацијата и нивниот удел во креирањето филмови и видео игри, кои се растечки ИТ струки. Учесниците во работилниците научија како од идеја да дојдат до готов реален 3Д модел (производ), кој е потребниот процес за да се финализира, како и негова изработка на современ 3Д печатач со соодветни материјали.  Беше претставено како ваквиот тип 3Д модели наоѓаат примена во реални проекти, игри и филмови, а и како 3Д технологијата се повеќе се вклучува и во други индустриски гранки.


Фотографиите од настанот можете да ги погледнете во продолжение:

Comments


bottom of page