top of page

Одржавме работилница и дониравме 3Д печатач во СЕТУГС ,,Михајло Пупин"


Изминатата седмица, на 26 Ноември 2021, тимот на М3ДС Академијата одржа работилница за 3Д моделирање и 3Д печатење во СЕТУГС,,Михајло Пупин".


На оваа 3Д работилница заинтересираните ученици научија како да ги измоделираат нивните креации на правилен начин, но и како да направат точна компјутерска подготовка на 3Д моделите за правилно печатење на 3Д печатач. Ги демонстриравме најкористените програми за 3Д моделирање, но и програмите за подготовка на 3Д принтовите во точни димензии. Ова споделено знаење е од особено значење за учениците, бидејќи тие добија и нов 3Д печатач како подарок од М3ДС Академијата, за нивно понатамошно усовршување во оваа област.


Дискутиравме и за различните типови 3Д печатачи и материјали за печатење, но и разговаравме и за нивните интересни идеи и широката примена на оваа технологија.


Со овој чин, М3ДС Академијата ја продолжува својата мисија за поттикнување на развојот на 3Д индустријата.


Повеќе фотографии од работилницата можете да погледнете во прилог.Recent Posts

See All

Comments


bottom of page