top of page

Снежното кралство од Disney официјално на M3ConferenceКако директор за кинематографија и осветлување на „Frozen 2“, Мохит Калианпур го надгледуваше тимот на талентирани артисти од  Walt Disney Animation Studios, кои помогнаа да се реализира филмот со врвен квалитет.


Мохит е артист во Disney Animation Studios од 1996 година, Калианпур служел во истата улога и на првиот филм "Frozen" од 2013 кој доби оскар токму за најдобри анимации и анимирани карактеристики.Во неговото портфолио се вклучуваат “Ralph Breaks the Internet,” “Moana,” “Bolt,” “Meet the Robinsons,” “Chicken Little,” и “Dinosaur”. Исто така, тој работел и во различни лидерски улоги на неколку пократки филмови, вклучувајќи ја и “Frozen Fever”.


Дојдете и придружете се на M3Conference на 20/21/22 Март 2020.

Early-bird карти можете да купите на следниот линк. Facebook настанот можете да го најдете тука.

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page