top of page

Character likeness workflow со Марко Чулев на M3CON


Марко Чулев работи во Industrial Light & Magic последниве девет години. Тој започна во Сингапур во 2011 година, а потоа се пресели во Лондон во 2014 година и е во канцеларијата на Ванкувер од 2015 година. Од влегувањето во Industrial Light & Magic, Марко придонесе за многу проекти, вклучувајќи, Terminator: Dark Fate, Jurassic World: Fallen Kingdom, Kong: Skull Island, Rogue One: A Star Wars Story, The Mummy, Warcraft, The Avengers and Star Trek: Into Darkness, меѓу другите. Како супервизор на модели, Чулев е специјализиран за создавање суштества и дигитални луѓе, како и фокус на чешлање на косата и текстури. Чулев ја надгледува секојдневната работа на тимот на DMS и креативно и технички.

 

Вклучете се на стримот на М3ДС Академијата, вторник (28 Април 2020) во 21:00 часот на следниот линк www.twitch.tv/m3ds_academy

 

Марко ја започна својата кариера во 2005 година во родниот град Скопје, Македонија во Fx3x. Неговата позадина ги опфаќа сите аспекти на pipeline-от, од моделирање до компонирање снимки, со актуелен фокус на ILM asset development. Тој е самоук уметник, кој е страствен за сите аспекти на визуелните ефекти. По завршувањето на средното училиште тој беше во можност да го претвори хобито во работа и наместо да оди на училиште, реши да продолжи кариера во визуелни ефекти. Тој постојано учи нови техники и ја проширува својата вештина користејќи го своето слободно време за создавање реални модели на 3D модели и 3Д prints. Чулев беше номиниран за Visual Effects Society Award во 2017 година за Outstanding Model in a Photoreal or Animated Project за неговата работа на Rogue One: A Star Wars Story.Следете го говорот од светски конференции и слободно прашувајте прашања кон гостинот, на четот на TWITCH.

#СедетеДома и следете ја едукативната #M3Conference со светските врвни експерти онлајн!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page