It Novum 2017 “live with Greg Berridge from Sony Picture ImageWorks”

Стефан Митров со дел од учесниците на IT Novum 2017, како и дел од видео повикот со Greg од Sony Pictures Animations

ИT Новум е едукативен настан кој е наменет за млади од 16 до 30 години, со цел за подигнување на свеста и развој на информатичките науки. Очекуваме огромен број на средношколци, студенти, невработени, млади лица, ентузијасти. Деновите ќе биде исполнети пред се со дружба, обуки од стручни лица, практична настава, презентации од голем број странски фирми, а се ова ќе заврши со еден голем натпревар, вели нашиот соговорник.


Mинатата година M3DS организираше натпреварот “Откриј го 3Д артистот во себе” на кој учествуваа 150 лица, а за годинава, како што вели преку новото име “иТ Новум 2017”, ќе се обиде да го изведе невозможното – да обучи и сертифицира 400 учесници во 3Д.


Овојпат имавме голема поддршка и од Greg Berridge from Sony Picture ImageWorks, кој не исконтактира преку video call и ни честита за успешната и добро спроведената организација.

0 comments
M3DS Academy

FOR 3D AND GAME DESIGN

Address  Ljubljanska 5, Skopje 1000

Tel: +38977820335

Email: m3dsanimation@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • 16-512
  • White YouTube Icon
GET IN TOUCH

Copyright M3DS Academy 2018 | All Rights Reserved