M3Conference 2020 конференција за компјутерска графика и анимација во организација на М3ДС


Компјутерската графика, анимацијата, филмската продукција, производството на игри, виртуелната реалност, повторно ќе бидат причина за доаѓањето на највлијателните личности од оваа област, токму во Скопје.

M3Conference ќе трае три целовкупни денови и тоа 20, 21 и 22 Март 2020 година, овојпат лоцирана големата концертна сала на Македонската Филхармонија во Скопје. На минатогодишното издание се истакнаа и ги споделија своите знаења говорниците од светски познатите студија како Pixar, Lucas Films, DreamWorks, Sony Pictures, ImageWorks, Hugo's Desk, 3Lateral, Lynx Animation и многу други, додека за оваа година откриени се дел од спикерите:


  • Game of Thrones: Adam Figielski (VFX Supervisor) од Pixomondo

  • Marvel's Spider-Man: Bobby Coddington (Director of Animation) од Insomniac Games

  • Apex Legends: Todd Sue (Art Director) од Respawn Entertainment

  • BoPeep in Toy Story 4: Mara MacMahon (Modeler & Rigger) од Pixar

  • Storytelling in Games: Joe Rubino (Cinematics Director) од Microsoft


и уште многу говорници ќе бидат откриени!


Early-bird картите по промотивна цена можете да ги купите на:

https://www.kupikartizase.com/Events/m3con_edukativnipredavanja


Facebook настан : https://www.facebook.com/events/3091805941043909/

Ве очекуваме!

0 comments
M3DS Academy

FOR 3D AND GAME DESIGN

Address  Ljubljanska 5, Skopje 1000

Tel: +38977820335

Email: m3dsanimation@gmail.com

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • 16-512
  • White YouTube Icon
GET IN TOUCH

Copyright M3DS Academy 2018 | All Rights Reserved