M3DS Academy

FOR 3D AND GAME DESIGN

Address  Ljubljanska 5, Skopje 1000

Tel: +38977820335

Email: m3dsanimation@gmail.com

 • White Facebook Icon
 • White Twitter Icon
 • White Instagram Icon
 • White YouTube Icon
GET IN TOUCH

Copyright M3DS Academy 2018 | All Rights Reserved

  M3DS го колонизира Марс

  Вчера започна 50 часовниот M3DS Game Jam каде студентите од академијата започнаа да го колонизираат Марс

  Целта на овој таканаречен испит е да се направи виртуелен 3Д град на Марс каде ефективно ќе може да живеат 1 милион жители. Градот ќе вклучува јавен транспорт, кафетерии, библиотеки,паркови, автомобили, жители. Студентите веќе 22 часа напорно работат на изработката на 3D моделите кои во наредниот период ќе бидат анимирани и поставени во сцена. На овој испит учествуваат 25 студенти од M3DS  кои се поделени во групи и изработуваат различни делови од градот на Марс.

  Погледнете дел од атмосферата во M3DS.

  #m3ds #gamejam #Rigging #texturing #zBrush #3dmaya #gamedesign #modeling #SubstancePainter #3d