top of page

M3DS ја доби најголемата поддршка во гејминг индустријата од страна на Epic Games!


Epic Games ќе учествуваат и како партнери на нашиот натпревар за 3Д кој традиционално ќе го организираме секоја година IT NOVUM

 

Минатата година нашиот настан беше извонреден имавме 150 натпреварувачи. По кратка презентација го увидоа тоа и сфатија дека ни треба поддршка како млада академија за 3Д и гејм дизајн.


Поддршката од Epic Games не е само формална. Epic ќе достави официјална литература за Unreal Engine која ќе биде дел од програмата на курсот на M3DS.


Завршен проект на студентите на академијата треба да биде куса видео игра. Сепак благодарение на ентузијазмот на студентите, а по сè изгледа и на предавачите, првата класа на академијата ќе изработи една заедничка гигантска игра.


Исто така да изразиме огромно благодариме на iT.mk за огромнта подршка и споделувањата на сите наши успеси со публиката.


Recent Posts

See All

Comments


bottom of page