top of page

Motion Capture за игри и филмови со актерот Ace Ruele, на онлајн стримот на M3Conference

Ace Ruele е еден од водечките актери во Велика Британија во рамките на индустријата за VFX движења. Со неговата способност да отелотвори во суштество со неговото движење и глас, ја стекна почитта на многумина кои работат во индустријата ширум светот. Ace Ruele бил вклучен во многубројни филмови и видео игри, вклучувајќи и некои светски познати дела, како што се The Legend of Tarzan (film), Planets Of The Apes Vr (video game), The Inpatient (video game), Daymare 1988 (video game) и неговиот најголем проект до денес, Marvel – Eternals (film).

 

Вклучете се на стримот на М3ДС Академијата, недела (12 Април 2020) во 19:00 часот на следниот линк www.twitch.tv/m3ds_academy

 

Инспириран од актери како Jim Carrey, Wesley Snipes и Andy Serkis, тој е познат по своите анимирани и физички барани глумечки способности. Уште од млада возраст, Ace бил заинтересиран да стане актер, но кога открил дека мошне лесно изведува движења и глума како суштества, како и со работата на филмот Legend Of Tarzan (2016) тој веднаш знаел дека ова е токму она што сакал да го направи. „Никогаш не знаев дека во филмовите животните, чудовиштата и суштествата се одигрувани со човечка глума, мислев дека сите тие се CGI“. ~ Ace Ruele

Следете го говорот од светски конференции и слободно прашувајте прашања кон гостинот, на четот на TWITCH.

#СедетеДома и следете ја едукативната #M3Conference со светските врвни експерти онлајн!

bottom of page