top of page

Roland Reyer - Технички специјалист во Autodesk само на M3conferenceРоланд Рејер започнал во 1992 година како Инженер за апликации во Wavefront Technologies GmbH во Германија. Тој станал експерт во индустријата за целото портфолио на производи на Wavefront Technologies, подоцна Алијас | Wavefront, Alias и конечно Autodesk М & E. Во својата улога како специјалист за апликации, тој ја тестирал, изложувал и обучувал програмата Maya уште од првата верзија. Со над 28 години искуство во областа, Роланд сега работи во „Аутодеск“ како технички специјалист за Maya, Arnold, Shotgun, Mudbox, и Motionbuilder во цела Европа.

 

Вклучете се на стримот на М3ДС Академијата, вторник (05 Мај 2020) во 18:00 часот на следниот линк www.twitch.tv/m3ds_academy

 

Autodesk Maya 2020 – Нови одлики и подобрувања

Maya 2020 додава нови алатки кои ги зајакнуваат уметниците низ целиот производствен тек. Без разлика дали сте фокусирани на анимација, местење, моделирање или ефекти, во оваа верзија има вклучено многу, за да се овозможи побрзо работење, без креативни ограничувања, вклучително и над 60 ажурирања за анимација. Нови команди за Remesh и Retopologize им овозможуваат на моденерите да трошат помалку време за чистење на модели, а за ластари и TD со карактер, имаме нови текови на матрица, плус нов деформатор на обвивката. Во оваа сесија, ќе научите за новите карактеристики за моделирање и анимација и нивното влијание врз производствениот тек.


Autodesk Maya Риг & Анимација


Autodesk Maya ги турка границите во местење анимација. Побрза репродукција на анимација во Viewport 2.0 им овозможува на уметниците да ја разгледаат анимацијата право во погледот и да ја минимизираат потребата за производство на репродукција. Во оваа сесија, ќе се обрне внимание на Maya’s Evaluation Toolkit и на Profiler за анализирање сцена и правење измени за да се подобри брзината на репродукција. Ќе се разговара и за процесот на авторско обликување на Maya со употреба на Pose Space Deformers.


Следете го говорот од светски конференции и слободно прашувајте прашања кон гостинот, на четот на TWITCH.

#СедетеДома и следете ја едукативната #M3Conference со светските врвни експерти онлајн!

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page