top of page

Game Design How To?

ИТ Новум е едукативен настан наменет за млади луѓе кој оваа година ќе се оддржи по трет пат.


ДАЛИ САКАШ ДА СТАНЕШ GAME DESIGNER? ДАЛИ САКАШ ДА ГИ НАУЧИШ ОСНОВИТЕ ЗА 3D И GAME DESIGN? Сè што треба да направиш е да одвоиш еден ден, предзнаење НЕ Е ПОТРЕБНО.

КАДЕ? – M3DS академија за 3D и дизајн на игри. КАКО? – Регистрирај се на линкот: КОГА? – Еден ден во периодот од 20-ти април до 06-ти мај 2018г. ЗОШТО? – Сите учесници на настанот ќе добијат меѓународен сертификат во Autodesk 3D Maya, а најдобрите 3 тима ќе добијат стипендија во вредност од:

  • Прво место 400.000 ден

  • Второ место 300.000 ден

  • Трето место 200.000 ден и други вредни награди од нашите спонзори.


Оваа година на обуките за Game Design ќе се изработува Level Design како и модели и анимации за креирање на игрa и видео (Cinematic).

Над 500 учесници ќе имаат можност да учествуваат на еден од најголемите настани за Game Design и Design Thinking во Македонија. Главна цел е подигање на свеста и развојот на информатичките науки.

M3DS e aкадемски партнер со Unreal Engine и Autodesk Authorized Training Center.

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page