top of page

Lost Little Astronauts : Biome MarsВи го претставуваме првиот дел од NFT колекцијата ,,Изгубените мали астронаути".


Lost Little Astronauts : Biome Mars е првата 3D креирана околина, со која всушност започна целиот проект. За оваа околина најпрво беше создадена 2D референца, која потоа беше претворена во 3D ремек дело.


Поголемиот дел од инспирацијата произлезе од роверот на НАСА, со името Perseverance, кој моментално ја истражува планетата Марс.

Амбиентот кој требаше да се постигне е мистична атмосфера со чувство на топлина и суша.Сите објекти во сцената се рачно 3D моделирани и текстурирани, но од голема помош беше Quixel Bridge од каде беше превземена потребната вегерација. Една од најдобрите одлуки на Unreal Engine е интеграцијата на самиот Quixel Bridge директно во сите проекти.


Со ова на многу 3Д артисти им е олесната работата од технички аспект, а со самото тоа можат повеќе да се фокусираат на креативниот дел. Голем фактор за финалните рендери беше color grading, температурата и сите останати atmospherics својства.Не заборавајте, секоја седмица ќе откриваме дел од овој проект, како и детали од процесот на изработка.


Следете не и придружете ни се за секојдневна инспирација.


 

Сакате и вие да научите како да изработувате вакви 3D креации, па дури и уникатни NFTs ?


Станете дел од Академската година во М3ДС Академијата.


Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page